Romania a obtinut 4 medalii la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete.
Postat de marius la 22 April 2015 11:30:55

Romania a obtinut 4 medalii la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete. 

 Echipa Romaniei a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015. Ministerul Educatiei anunta ca Romania a ocupat astfel locul 3 in clasamentul pe medalii. Medaliile de aur au fost castigate de Simona Diaconu si Ioana Teodorescu, eleve la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
 continuare

Stiri pe larg

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015 s-a desfasurat in perioada 14-20 aprilie, la Minsk. Aceasta a fost cea de-a patra editie a competitiei. Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe medalii.

Medaliile de aur
Medalia de argint
Medalia de bronz
Lotul Romaniei a fost insotit de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka si Mihai Baluna.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din 4 eleve. Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) si Turcia (2014), rezulatele elevilor romani incluzand de fiecare data 4 medalii: o medalie de aur si trei de argint, in 2012, o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013 si doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, in 2014 si 2015.

Tarile care au participat la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015:
Belgia, Bulgaria, Belarus, Elvetia, Finlanda, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ucraina (Sursa)