Rezultate la Balcaniada 2015
Postat de marius la 10 May 2015 17:27:35

România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2015


    România, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Atena, Grecia, 2015.
    În perioada 3 – 8 mai 2015 s-a desfășurat în Atena, Grecia, a 32-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2015). BMO este o competiție anuală la care participă elevi de liceu și presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră. 
    La BMO au participat echipe din Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia (țări membre) precum și echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan și Marea Britanie împreună cu Irlanda (țări invitate).
    În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul 2 (171 puncte), după Turcia (177 puncte). Anul trecut, România s-a clasat pe locul 3, după Turcia și Bulgaria.
    Elevii români au obținut următoarele rezultate:

·                       Medalii de aur:  Ștefan Spătaru și Marius Bocanu de la Liceul Internațional de Informatică București.

·                       Medalii de argint:  Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică București  și Ioan-Laurențiu Ploscaru de la Colegiul Național "Alexandru Lahovari" Râmnicu  Vâlcea.

 ·                       Medalii de bronz: Andrei-Bogdan Puiu de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați și Ciprian Bonciocat de la Colegiul Național "Tudor Vianu" din București.

aici