Balcaniada de matematica- juniori 2015
Postat de marius la 30 June 2015 09:33:57


    În perioada 24 – 29 iunie 2015 s-a desfășurat în Belgrad, Serbia, a 19-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2015). JBMO contribuie la provocarea, susținerea și dezvoltarea elevilor cu aptitudini deosebite la matematică din țările participante. Competiția încurajează cultivarea relațiilor de prietenie între elevii și profesorii din țările membre și crearea de oportunități în vederea schimbului de informații privind programele și practicile școlare din țările participante. JBMO se organizează în fiecare an, în perioada 23 - 30 iunie, în una din țările membre. Țara care organizează competiția poate să invite alte echipe din propria țară sau alte țări care participă neoficial și în afara competiției.

    La JBMO 2015 au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia, Turcia și o echipă formată din 2 elevi din Muntenegru - țări membre, precum și echipe din Azerbaidjan, Arabia Saudită, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia B, Tadjikistan și Turkmenistan - țări invitate.

    Elevii români au obținut următoarele rezultate:

·                       Medalia de aur: Theodor Mihai Iliant de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța (35 puncte).

·       Medalii de argint: Ștefan Răzvan Bălăucă de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani (30 puncte), Ioan Andrei Nicolae de la Liceul Internațional de Informatică din București (28 puncte),Lenca Iarina Cuturela de la Liceul Internațional de Informatică din București (26 puncte), Alexandra Timofte de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București (25 puncte) și Ioan Paul Petru Tîrlișan de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Bistrița-Năsăud (24 puncte).


completari